Pranje tepiha i itisona u Tepih servisu Beograd

Tepih servis Beograd pruža stručnu i pouzdanu uslugu pranja tepiha po razumnim cenama. Dolazimo besplatno na vašu kućnu adresu, preuzimamo tepih i najkraćem roku vam isti dostavljamo potpuno očišćen i obnovljen.

Međutim, znajte da će vam trebati neko vreme da se naviknete na svoj sveži tepih, jer nećete moći da verujete koliku razliku profesionalno čišćenje tepiha može da napravi!

Zašto je važno imati čist tepih

Dom nije samo mesto u kojem pronalazite sklonište od eksternih uticaja. Dom je mesto u kojem pronalazite mir i energiju za svakodnevne izazove. Zato je veoma važno da obezbedite maksimalan komfor i čisto okruženje.

Tepisi mogu značajno poboljšati izgled prostorija, ali da bi održali svoj izgled kao od prvog dana kada ste ga kupili, neophodno je redovno održavanje. Svakog dana unosimo prljavštinu u svoj dom, a tepisi kao magnet skupljaju tu prljavštinu.

Sa prolaskom vremena, tepih nagomilan mrvicama, dlakama i ostalim nečistoćama postaje idealno mesto za razovj raznih mikroorganizama koji se hrane ovim nečistoćama. Tepih može imati milione bakterija u sebi, a situacija je naročito opasna ukoliko imate malu decu i kućne ljubimce.

Redovnim čišćenjem tepiha produžavate njegov životni vek i smanjujete rizik od štetnih uticaja mikroba i bakterija na sebe i svoje bližnje.

Naš metod pranja tepiha

Pranje tepiha je prošlo kroz nekoliko epoha od nastanka ove usluge. U početku se koristilo ekstenzivno šamponiranje i ručno pranje četkama, ali ovaj metod nije istinski čistio tepihe.

Zatim je bilo aktuelno čišćenje parom, ali i pored toga što je ovo bio veliki napredak, mašine nisu bile previše efikasne, a određeni proizvodi koji su bili korišćeni u to vreme su bili štetni.

Danas imamo moćne mašine koje mogu odjednom da obrade velike površine tepiha koncentrisanom snagom vodenog pritiska i visokih temperatura.

Tepih servis Beograd primenjuje metod ekstrakcije vrelom vodom, takođe poznat kao čišćenje tepiha parom.

Kako naši tehničari čiste tepih:

 • Prelazimo preko tepiha moćnom mašinom, koristeći ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje
 • Vrela voda se ubrzigava pod visokim pritiskom, koja dobire duboko u vlakna tepiha. Visokim temperaturama vodenog mlaza se obavlja anti-bakterijsko pranje tepiha i ubijaju razni mikrobi i bakterije.
 • Voda razbija prljavštinu i ulja mnogo brže i efikasnije, koja se ukljanja odmah
 • Ovaj metod je preporučen od strane vodećih proizvođača tepiha i stručnjaka za čišćenje

Naš metod čišćenja tepiha podrazumeva određene korake koje preduzimamo pre samog procesa, a kojima se postižu izvanredni rezultati za naše mušterije u Beogradu.

 • Počinjemo proces tako što temeljno usisavamo vaš tepih. Veoma je važno da uklonimo što je više moguće prljavštine i prašine, čime sprečavamo da se utrlja pre samog čišćenja parom.
 • Zatim nanosimo specijalno sredstvo u zavisnosti od vrste tepiha. Sredstvo rastvara fleke i deluje na prašinu i mrvice u tepihu.
 • Potom radimo dubinsko pranje tepiha parom, sve dok voda koja otiče nije kristalno bistra.

Kada čišćenje tepiha redovno obavljamo ovom metodom, znatno produžavamo životni vek vašeg tepiha. Ovo je dokazano usled toga što se naslagana prljavština izvlači iz dubine vlakana, čime se smanjuju oštećenja.

Suvo pranje tepiha

Dubinsko pranje tepiha parom je metod koji se najčešće koristi, a ujedno je i najefikasniji. Međutim, postoje specifične vrste tepiha i itisona, izrađenih od posebnih materijala i specijalnih vlakana koja onemogućavaju čišćenje tepiha parom.

Za ovakve poslove primenjujemo suvo pranje tepiha.

 • Slično kao kod pranja tepiha parom, tepisi i itisoni se temeljno usisavaju pre nego što se započne sa radom.
 • Zatim nanosimo i utrljavamo specijalno sredstvo na celoj površini tepiha.
 • Sredstvo je gotovo u potpunosti biorazgradivo i njegova uloga je da, kao magnet, privuče svu prljavštinu.
 • Kako bismo ubrzali proces, koristimo posebnu mašinu za nanošenje ovog sredstva u tepih.

Naša metoda za suvo čišćenje tepiha je usmerena na pogodno i kvalitetno čišćenje za tepihe koji se ne mogu očistiti običnim metodama čišćenja.

Izbeljivanje resa tepiha

Pranje tepiha u tepih servisu Beograd ne podrazumeva samo čišćenje površine tepiha. Gotovo sva bela tkanina vremenom menja boju. Složićete se da tepih može izgledati potpuno čisto, ali ako su rese na krajevima sive, delovaće kao da dugo nije očišćen.

Za potpuni izgled čistog tepiha nanosimo specijalno hemijsko sredstvo koje pročišćuje rese i postiže maksimalnu belinu resa. Vaši tepisi će izgledati kao novi!

Sušenje tepiha

Nakon što u potpunosti završimo sa pranjem tepiha, očišćen tepih se prebacuje u odeljak za sušenje tepiha. Upotreba mašine za sušenje tepiha nam znatno skraćuje proces pranja i omogućava da u veoma kratkom roku dobijete svoj sveži tepih nazad.

Mašina za sušenje tepiha funkcioniše na osnovu principa centrifuge, čime se gotovo sva voda ocedi veoma brzo. Ovaj metod ceđenja i sušenja tepiha osigurava očuvanje boja i ostalih karakteristika.

Nakon ceđenja, koristi se komora za sušenje tepiha, u kojoj se tepih u potpunosti suši pomoću strujanja toplog vazduha, čime se maksimalno ukljanja vlaga iz vlakana.

Parfemisanje tepiha i otpremanje

Ukoliko želite da vaš tepih bude izvor svežine u prostoriji, možemo naneti odabrane mirisne note po vašem izboru, koji će doneti potpuno novi nivo komfora.

Parfemisanje tepiha je odličan izbor za tepihe u spavaćim sobama. Dodatak mirisne note lavande će vam pomoći da zaspite, a takođe je poznato da miris lavande odbija mnoge insekte.

Na samom kraju obavljamo pakovanje tepiha kako bi održao svežinu i zaštitio u toku transporta. Dostavljamo tepih nazad na vašu adresu.